• Home
  • Afvallen en gericht bodyshapen

Afvallen en gericht bodyshapen

EMS-training kan een effectieve manier zijn om af te vallen en gericht te werken aan een strakker lichaam. Door de elektrostimulatie van de spieren wordt er namelijk meer energie verbrand tijdens de training dan bij een reguliere workout. Bovendien kan EMS-training ook helpen bij het versterken en vormgeven van specifieke spiergroepen, zoals de buik-, billen- en beenspieren. Hierdoor kan het lichaam gericht geshaped worden.

Het afvallen en body shapen met EMS-training is echter geen magische oplossing. Het blijft belangrijk om ook te werken aan een gezond eetpatroon en voldoende beweging buiten de EMS-trainingen om. Een combinatie van EMS-training, cardio en krachttraining, en een gebalanceerd dieet kan een effectieve manier zijn om jouw doelen te bereiken.

Bij COBRA FIT bieden wij EMS-training aan als hulpmiddel bij het afvallen en body shapen. Onze ervaren personal trainers stellen een trainingsprogramma op maat samen, waarbij er rekening wordt gehouden met jouw specifieke doelen en behoeften. Zo kun je op een veilige en verantwoorde manier werken aan jouw lichaam.

Tijdens de training worden er zowel anaërobe als aerobe processen geactiveerd. Bij anaërobe processen wordt er zonder zuurstof gewerkt en worden koolhydraten in het lichaam verbrand om energie te leveren. Dit leidt tot een verhoogde stofwisseling en verbranding van calorieën.

Aerobe processen werken juist met zuurstof en worden gestimuleerd tijdens de rustperiodes tussen de EMS-sessies door. Hierdoor blijft de calorieverbranding ook na de training nog doorgaan.

Daarnaast zorgt de verhoogde spiermassa die je opbouwt door EMS-training voor een hogere ruststofwisseling, waardoor je ook in rust meer calorieën verbrandt.

Het exacte aantal calorieën dat je verbrandt tijdens een EMS-training is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je gewicht, lengte en de intensiteit van de training.

Het is belangrijk om te beseffen dat je niet plaatselijk vet kan verbranden door middel van EMS-training. Vetverbranding vindt plaats door middel van een calorietekort, waarbij je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Echter, door gericht spieren te trainen met EMS kan je wel de spieren versterken en vormgeven, waardoor je lichaam een strakker uiterlijk krijgt.

Om gericht te bodyshapen met EMS-training, is het belangrijk om een trainingsprogramma op maat te hebben dat zich richt op de spiergroepen die je wilt trainen en vormgeven. Onze persoonlijke trainer kan je helpen bij het opstellen van zo'n programma, zodat je de juiste oefeningen doet en op de juiste manier traint.

Voorbeelden van spiergroepen die je kan trainen met EMS-training zijn onder andere de buikspieren, bilspieren, dijspieren en armspieren. Door gericht deze spiergroepen te trainen met EMS kan je deze versterken en vormgeven, waardoor je lichaam een strakker en gespierder uiterlijk krijgt. Om daadwerkelijk resultaat te boeken is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan je dieet en voldoende cardio (wandelen, hardlopen) activiteiten te doen!

Wordt ook cobra fit

Social

house icon

XBody is medisch gecertificeerd EMS elektrotherapie wordt wereldwijd ingezet door medici en paramedici.

Onze EMS-apparatuur van X-Body draagt de volgende medische certificaten:

IEC 60601 medical safety en 93/42/EEC

xbody logo

© 2024 Cobra Fit