cobra fit studio foto

Wat is ems-training?

ems training

Wat is EMS training

Elektro Musculaire Stimulatie training (ook wel EMS Training genoemd), is een relatief nieuwe trainingsvorm die snel populair is geworden vanwege de vele voordelen die het biedt. EMS training kan helpen bij het opbouwen van spierkracht, het verbeteren van de algehele lichaamssamenstelling, het verhogen van de stofwisseling en het verminderen van lichaamsvet.

Tijdens een EMS-trainingssessie, die 20 minuten duurt, worden alle belangrijke spiergroepen en dieperliggende spieren gestimuleerd met behulp van een EMS-pak. Het EMS-trainingspak is ontworpen om alle 12 grote spiergroepen in het lichaam te stimuleren, waardoor het een uitstekende full-body workout is. De intensiteit van de impulsen kan worden aangepast aan je individuele fitnessniveau. In vergelijking met gewone krachttraining kan EMS-training tot wel 150 x meer spiersamentrekkingen produceren. Dit maakt het mogelijk om in een training van 20 minuten tot 1500 kcal te verbranden, wat gelijk staat aan 3 uur krachttraining in de sportschool. Daarnaast kan EMS-training helpen bij het verminderen van het risico op blessures omdat het minder belastend is voor de gewrichten en het kraakbeen dan normale krachttraining. Dit maakt het een ideale trainingsvorm voor mensen die te maken hebben met blessures of gewrichtsproblemen.

Het EMS-trainingspak zit gevestigd op de 12 grote spiergroepen van je lichaam die tegelijkertijd geactiveerd worden. Naast de fysieke voordelen kan EMS-training ook helpen bij het verbeteren van de mentale gezondheid. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en het verbeteren van de stemming door de productie van endorfine, het 'gelukshormoon', te stimuleren.

Onze personal trainers zijn speciaal opgeleid om EMS-training te geven en kunnen je helpen bij het bereiken van je specifieke fitnessdoelen, zoals het opbouwen van spierkracht, het verbranden van lichaamsvet of het verbeteren van de algehele lichaamssamenstelling.

Voor wie is EMS training

Ontstaan van EMS training

RESULTATEN VAN EMS-TRAINING EN WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

veiligheid

EMS-Training bij cobra fit

Wat vinden onze klanten

Vanwege onze banen is 20 minuutjes vol gas sporten echt ideaal. En nog idealer is dat het gelijk staat aan een aantal uren krachttraining. Nu moeten we wel zeggen dat het heel zwaar is 🤪 Maar dan heb je achteraf wel een erg voldaan gevoel!

talk icon

Erwin 51 jaar & Malou 23 jaar

Hele leuke en intensieve trainingen. Fijne en lieve begeleiders die je op een goede manier tot het uiterste pushen.

talk icon

Carmen , 27 jaar

Mijn naam is Kim, ben 27 jaar en werk voor de woningcorporatie in Appingedam. Door een vriendin getipt die dit eerder gedaan had in Amsterdam en na een proefles helemaal fan geworden! Ik train 2 x per week sinds oktober 2020 en zie duidelijk verschil. Ben comfortabeler met mijn lichaam en voel mij een stuk fitter. Ook is mijn lichaam een stuk strakker geworden. Ook voor mijn mind heeft dit een erg positief effect! Maar dat heeft er misschien ook mee te maken dat een les ook heel erg leuk is. Zowel de trainers als de verschillende sportmaatjes zorgen voor een intensieve, gezellig les. Je kan aangeven wat je wensen zijn en daar wordt goed op ingespeeld en wordt deskundig advies over gegeven. Ga altijd met een voldaan en plezier gevoel weg en altijd met een plezier gevoel heen. Zou het zeker aanraden als je er altijd tegenop ziet om te sporten en/of weinig tijd hebt. Dit was voor mij de ideale oplossing!

talk icon

Kim, 27 jaar

Ik merk dat mijn lichaam meer vorm krijgt en dat ik alles weer strak train. Ik krijg veel reacties van mensen in mijn omgeving en hierdoor zijn er al aardig wat vrienden en familieleden ook begonnen met trainen bij COBRA FIT en ik hoor alleen maar super positieve reacties van iedereen.

talk icon

Marley, 30 jaar

Brilliant, twice a week, great training, really lovely, friendly and knowledgable training team! I highly recommend it, love it… well done COBRA FIT!

talk icon

Paul, 51 jaar

Bekijk hier alle reviews

Social

house icon

XBody is medisch gecertificeerd EMS elektrotherapie wordt wereldwijd ingezet door medici en paramedici.

Onze EMS-apparatuur van X-Body draagt de volgende medische certificaten:

IEC 60601 medical safety en 93/42/EEC

Algemene voorwaarden
xbody logo

© 2023 Cobra Fit