Wat is EMS-training?

Elektro Musculaire Stimulatie training (ook wel EMS Training genoemd), is een relatief nieuwe trainingsvorm die snel populair is geworden vanwege de vele voordelen die het biedt. EMS training kan helpen bij het opbouwen van spierkracht, het verbeteren van de algehele lichaamssamenstelling, het verhogen van de stofwisseling en het verminderen van lichaamsvet.

trainer

Tijdens een EMS-trainingssessie, die 20 minuten duurt, worden alle belangrijke spiergroepen en dieperliggende spieren gestimuleerd met behulp van een EMS-pak. Het EMS-trainingspak is ontworpen om alle 12 grote spiergroepen in het lichaam te stimuleren, waardoor het een uitstekende full-body workout is. De intensiteit van de impulsen kan worden aangepast aan je individuele fitnessniveau. In vergelijking met gewone krachttraining kan EMS-training tot wel 150 x meer spiersamentrekkingen produceren. Dit maakt het mogelijk om in een training van 20 minuten tot 1500 kcal te verbranden, wat gelijk staat aan 3 uur krachttraining in de sportschool. Daarnaast kan EMS-training helpen bij het verminderen van het risico op blessures omdat het minder belastend is voor de gewrichten en het kraakbeen dan normale krachttraining. Dit maakt het een ideale trainingsvorm voor mensen die te maken hebben met blessures of gewrichtsproblemen.

Het EMS-trainingspak zit gevestigd op de 12 grote spiergroepen van je lichaam die tegelijkertijd geactiveerd worden. Naast de fysieke voordelen kan EMS-training ook helpen bij het verbeteren van de mentale gezondheid. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en het verbeteren van de stemming door de productie van endorfine, het 'gelukshormoon', te stimuleren.

Onze personal trainers zijn speciaal opgeleid om EMS-training te geven en kunnen je helpen bij het bereiken van je specifieke fitnessdoelen, zoals het opbouwen van spierkracht, het verbranden van lichaamsvet of het verbeteren van de algehele lichaamssamenstelling.

Voor wie is EMS-training?

Ontstaan van EMS-training

Resultaten van EMS-training en wetenschappelijk onderzoek

Veiligheid

Wordt ook cobra fit

Social

house icon

XBody is medisch gecertificeerd EMS elektrotherapie wordt wereldwijd ingezet door medici en paramedici.

Onze EMS-apparatuur van X-Body draagt de volgende medische certificaten:

IEC 60601 medical safety en 93/42/EEC

xbody logo

Β© 2024 Cobra Fit