Meer spiermassa

Met EMS-training is het mogelijk om gericht spiermassa op te bouwen. Tijdens een EMS-training worden namelijk de spieren gestimuleerd om samen te trekken door middel van elektrische impulsen. Deze impulsen zijn sterker dan de impulsen die de hersenen normaal gesproken naar de spieren sturen tijdens reguliere krachttraining. Hierdoor kunnen de spieren intensiever getraind worden en kan er sneller spiermassa worden opgebouwd.

EMS-training is vooral effectief voor het opbouwen van type 2 spiervezels, ook wel snelle spiervezels genoemd. Dit zijn de spiervezels die zorgen voor explosieve kracht en snelle bewegingen, zoals bijvoorbeeld sprinten. Door deze spiervezels te trainen, wordt het mogelijk om meer kracht en snelheid te ontwikkelen.

Om gericht spiermassa op te bouwen met EMS-training is het belangrijk om de juiste oefeningen te doen en de intensiteit geleidelijk op te bouwen. Het is ook belangrijk om voldoende eiwitten te eten, aangezien eiwitten de bouwstenen zijn voor spierweefsel. Een combinatie van EMS-training en een goed uitgebalanceerd dieet kan leiden tot een effectieve toename van spiermassa.

Meer informatie over eiwitten Eiwitten zijn de bouwstenen van spierweefsel. Wanneer je traint met EMS, ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Deze scheurtjes moeten vervolgens worden hersteld door je lichaam. Hiervoor zijn bouwstoffen nodig, waaronder eiwitten. Door voldoende eiwitten te eten, geef je je lichaam de nodige bouwstoffen om deze scheurtjes te herstellen en spiermassa op te bouwen.

Hoeveel eiwitten je precies nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals je lichaamsgewicht, trainingsintensiteit en doelstellingen. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 1,6 tot 2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag te consumeren voor spieropbouw.

Het is belangrijk om te zorgen voor een gevarieerd dieet met eiwitrijke voeding, zoals vlees, vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten en noten. Voor wie het lastig vindt om voldoende eiwitten uit voeding te halen, zijn er ook eiwitshakes en supplementen verkrijgbaar. COBRA FIT biedt bijvoorbeeld zes verschillende smaken aan eiwitshakes aan.

Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat het eten van eiwitten alleen niet genoeg is om spiermassa op te bouwen. Een goed uitgebalanceerd dieet en voldoende rust zijn net zo belangrijk. Daarnaast is het ook van belang dat wij de trainingsintensiteit geleidelijk op bouwen en te variëren in oefeningen om progressie te blijven boeken!

Wordt ook cobra fit

Social

house icon

XBody is medisch gecertificeerd EMS elektrotherapie wordt wereldwijd ingezet door medici en paramedici.

Onze EMS-apparatuur van X-Body draagt de volgende medische certificaten:

IEC 60601 medical safety en 93/42/EEC

xbody logo

© 2024 Cobra Fit