• Home
  • Werken aan je fitheid

Werken aan je fitheid

EMS-training kan bijdragen aan het werken aan je fitheid, zowel mentaal als fysiek, op verschillende manieren:

Fysieke voordelen

  • Verhoogde spierkracht: EMS-training kan helpen bij het opbouwen van spierkracht door het stimuleren van spiercontracties die dieper in de spiervezels gaan dan traditionele krachttraining. Dit kan leiden tot een snellere spieropbouw en verbeterde spierkracht.

  • Verbeterde spiertonus: EMS-training kan helpen bij het verbeteren van de spiertonus door het verhogen van de bloedstroom en de zuurstofvoorziening naar de spieren. Dit kan leiden tot een betere flexibiliteit, mobiliteit en houding.

Wat is spiertonus? Spiertonus verwijst naar de spanning of weerstand die aanwezig is in de spieren, zelfs wanneer deze in rust zijn. Het is de natuurlijke spanning die aanwezig is in een spier die nodig is om deze in een staat van paraatheid te houden voor beweging en activiteit

  • Vetverlies: EMS-training kan helpen bij het verbranden van vet door het verhogen van de stofwisseling en het stimuleren van de vetverbranding. Dit kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet en het verbeteren van de lichaamssamenstelling.

Mentale voordelen

  1. Verminderde stress: EMS-training kan helpen bij het verminderen van stress door het stimuleren van de productie van endorfine, wat een positief effect heeft op het humeur en het algemene gevoel van welzijn.

  2. Verbeterde focus: EMS-training kan helpen bij het verbeteren van de focus en mentale helderheid door het stimuleren van de doorbloeding naar de hersenen.

  3. Verbeterde slaap: EMS-training kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit door het verminderen van stress en het stimuleren van de productie van melatonine, het hormoon dat betrokken is bij de regulatie van de slaap-waakcyclus.

Wordt ook cobra fit

Social

house icon

XBody is medisch gecertificeerd EMS elektrotherapie wordt wereldwijd ingezet door medici en paramedici.

Onze EMS-apparatuur van X-Body draagt de volgende medische certificaten:

IEC 60601 medical safety en 93/42/EEC

xbody logo

© 2024 Cobra Fit